LXDCON 2019

March 20

March 21

March 22

Conference day two

09:00

Registration

09:30

Impact of decision making

10:30

Keynote

LX design for museums

Diederik Veerman - CoCreatives / Museon

How to become relevant for visitors as a museum with using LX design.

 

11:00

Coffee break

11:30

Morning sessions

Design for impact

Shapers

In this hands on session you will work with the tool that helps you design learning experiences: the Learning Experience Canvas.

60 minutes

Design for Learning, Living and Working

Centre for Innovation

When Learning, Living and Working we all encounter big and small problems. At the Centre for Innovation we use the Design Thinking process to find creative solution for these problems.

60 minutes

Global Goals Toolkit

Digital Society School

This toolkit brings some methods from Design Thinking together with the SDGs to facilitate designing solutions for sustainability.

60 minutes

Ludodidactics – Gamedesign in education

Utrecht School of the Arts

In this workshop we will briefly go through the basic principles of ludodidactics and start building our first prototype.

60 minutes

12:30

Lunch break

13:30

Afternoon sessions part one

Design studio

Creative professionals

Visit our design studio to sit down with designers and create your own learning experience using several tools including the Learning Experience Canvas.

All afternoon

Talks

Building a World Game

Tim Reutemann

This session will provide detailed insights into the design of the Impact Game and discuss the various forms of play and game implemented in it.

30 minutes

Design workshops

Operation Unlearning

Jess Malz - INBO

This workshops helps individuals looking for direction and clarity on how to approach their future with the mindset and toolkit of a designer.

90 minutes

Gamification in LXD

Bart Giethoorn - Playbook Gamification

Every trick in the book: harnessing gamification, stories and roleplaying for real experiential learning.

30 minutes

Empathy in teaching & learning

Shirlyn Goh - Nanyang Polytechnic

Learn how to engage learners using empathy in simulation-based activities using my expandable, non-Linear and versatile lesson design toolkit.

90 minutes

15:00

Coffee break

15:30

Afternoon sessions part two

Talks

Design workshops

Engaging adult learners using LXD

Annie Ng Yin Ni - Nanyang Polytechnic

How to design a course that caters for the unique need of adult learners using learning experience design.

30 minutes

Gamified learning experiences

Sherif Osman - Hasso-Plattner Institute

Find out how to use game thinking techniques to trigger learner motivation and design meaningful gamified learning experiences.

90 minutes

Create a micro-learning Conference

Jennifer Sovey - Indeed.com

Learn how to design and launch a conference of micro-learning, collaboration, workshops and problem solving.

30 minutes

Inclusive Design

Kemi Labinjo - Amber and green

Discover key inclusive design principles to create impactful and accessible learning experiences. You Play. You Learn. You Design.

90 minutes

17:00

LXDCON Grand finale

18:00

Wrap up of LXDCON 2019

18:15

After party

Do you have a question?

Contact us at +31 (0)30 230 07 52

or info@lxdcon.com

LXDCON  2019 is organized by Shapers, Amsterdam University of Applied Sciences, Digital Society School, Centre for Innovation, HKU and Broek en Buuren

- Copyright 2016/2019 Shapers